|
 |
 |
|
Сторінка 1 з 1
|
[ 8 повідомлень ] |
|
Підкажіть по експертизі знахідки
Автор |
Повідомлення |
White Wolf
|
 Підкажіть по експертизі знахідки
Знайшов горщик з ритуального поховання. Показав його археологам. Ті сказали, що мінімальний вік знахідки 4500 років. Пропонують різні суми за нього. Хочу встановити точний вік знахідки. Прошу відповісти на питання: Яку потрібно зробити експертизу чи аналіз для встановлення віку археологічної знахідки, та де в Україні це можна зробити?
|
01 вересня 2010, 18:55 |
|
 |
@рхіолог
З нами з: 30 листопада 2009, 21:05 Повідомлення: 2273 Звідки: Полтава
|
 Re: Підкажіть по експертизі знахідки
Для начала нужно фото, и место находки, может кто и без экспертизы подскажет...
_________________ http://webtronic.com.ua/
|
01 вересня 2010, 20:20 |
|
 |
graf-00
З нами з: 13 квітня 2010, 11:10 Повідомлення: 65 Звідки: Полтава
|
Разные суммы за сосуд - это здорово ! Но думаю, что через аукцион будет интереснее в любом случае и цена сформирована будет сама по себе более - менее правильная. А фото действительно не помешало бы...
Ждём !!!
|
02 вересня 2010, 18:30 |
|
 |
White Wolf
|
Перепрошую за затримку з завантаженням фото. Викладаю фото.
|
03 вересня 2010, 09:30 |
|
 |
White Wolf
|
Місце знахідки: в поймі річки Тясмин між селами Суботовом та Новоселицею Чигиринського району Черкаської області .
|
03 вересня 2010, 09:35 |
|
 |
@рхіолог
|
White Wolf написав: Знайшов горщик з ритуального поховання. Показав його археологам. Ті сказали, що мінімальний вік знахідки 4500 років. Пропонують різні суми за нього. Хочу встановити точний вік знахідки. Прошу відповісти на питання: Яку потрібно зробити експертизу чи аналіз для встановлення віку археологічної знахідки, та де в Україні це можна зробити? Вот ответ спецов: Цитата: Это ямная культура, энеолит, 4000-3500 лет до.н.э. Наиболее точный и достоверный способ (научный) датировки керамики - термолюминесцентный метод датирования. В Украине - только в Киеве по договоренности. White Wolf, сделайте пожалуйста пару-тройку четких макрофото вдавлений с тулова и венчика. Заранее спасибо. С Ув.
Приєднані файли:
1D_1.JPG [ 27.24 Кб | Переглянуто 6267 разів ]
|
03 вересня 2010, 23:06 |
|
 |
White Wolf
|
Дякую за компетентну відповідь. Тоді прохання до Вас, @рхіолог, поділіться секретом, де в Києві можна зробити експертизу знахідки за термолюмінісцентним методом датування, які контакти цієї установи? І як, і з ким можна домовитись про це? Макрознімки викладу трішки пізніше.
|
04 вересня 2010, 09:25 |
|
 |
@рхіолог
|
Я так думаю що ця експертиза може дорожче горщика коштувати, і великого сенсу її робити не бачу. Про контактні данні установі поцікавлюсь.
|
04 вересня 2010, 09:33 |
|
|
|
Сторінка 1 з 1
|
[ 8 повідомлень ] |
|
Хто зараз онлайн |
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість |
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете додавати файли у цьому форумі
|
|
 |
|